25 Ekim 2012 Perşembe

Kedinizin Eve Gelişi

Önceki yazılarda köpeklerin sağlıklı olup olmadığını anlamanın yollarından ve davranışlarından bahsetmiştik. Bunlar aynı zamanda köpeğinizi seçerken size yardımcı olacaktır. Bu yazıda da evinize ilk defa gelecek kediniz için yapılması gerekenlerden bahsedeceğiz.


Yeni kedi eve getirilince kapı ve pencereleri kapatılmış bir odaya alınmalı ve kedinin bu odayı sakin bir şekilde araştırıp keşfetmesine izin verilmelidir. Kedi ilk başta anne ve kardeşlerinden uzakta kendini yalnız hissedebilir. Onun güvenini kazanabilmek için konuşarak, hatta bir süre kucakta taşıyarak çevresini tanıması sağlanmalıdır.


Kedilerin yeni eve geliş ile ilgili adaptasyon problemi bir yerine iki kedi veya kardeş alarak oldukça azaltılabilir. Böyle bir durumda sizinle kediler arasında paylaşılacak dostluk biraz ilave masraf ve gayretle değişecektir. Birlikte büyüyen iki kedi birbirlerine hep yakın kalırlar. Birbirleri ile oynayarak fazla enerjilerini atabilirler. Gündüz evde kimse kalmadığında yalnızlık çekmezler ve aile tatile çıktığında bir bakımevine birlikte bırakılabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder