24 Ekim 2012 Çarşamba

Yavru Köpeğinizin Davranışları

Alacağınız yavrunun davranışları çok büyük önem taşır. Yavrular genellikle oyuncu, neşeli ve sokulgandırlar. Bazıları ise yabancılarla karşılaştıklarında sadece durur ve bakarlar. Bu durum utangaçlık olarak nitelendirilmemelidir.


Utangaçlık, korkma, kaçma ve saklanma davranışları ile belli olur. Böyle davranan, enerjik, meraklı ve oyuncu olmayan bir yavru ya hastadır ya da davranış problemleri vardır.

Diğer bir problem de agresif köpeklerdir. Genç köpekler hatta yavrular derinden gelen bir hırlama ile sizi durdurmaya çalışıp, ısıracaklarını haber verebilirler. Böyle köpeklerden kaçınmalısınız. Ancak alacağınız köpeği koruyucu amaçla alıyorsanız bu özellikten yararlanabilirsiniz. Almaya karar verdiğiniz yavruyu önce gözleyiniz, sağlıklı ise size meraklı ve arkadaşça davranacaktır. Onu ellerinizle başınızın hizasına kadar kaldırın ve daha sonra tekrar yere bırakın, sizi izleyecek ve ona dokunmanızı isteyecektir. Oynamaya çalışın. İyi huylu ve uyumlu bir köpek size yanıt verir. Sırtının üzerinde yuvarlanır, patileri ile size dokunur, tırmanmaya ve yüzünüzü yalamaya çalışır. Kendine güvenli ve mutlu bir köpek sizin için yaşam boyu sağlıklı bir arkadaş olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder